Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

RSS

       

  

      

 Maanantai
15.01.2018 21:09 | Tarja Holma

Aamu alkoi normaalisti heinien haulla tien varresta. Koirat ovat lähes aina mukana tilan töissä ja niin nytkin. Remu on viime aikoine ottanut tavaksi lähteä omille teilleen, autojen perään joskus, eli hieman varoen otan mukaan tuohon kotitielle. Toki se ei siltaa ole vielä arvannut ylittää omin päin. Tänäkin aamuna, kun se näki auton valot, otti jalat alleen ja lähti puhaltamaan tietä kohti, Mimmi perässään. No nyt puhe tehosi, molemmat pysähtyivät kun huusin ja lähtivät jopa juoksemaan takaisin. Kyllähän kehuin molempia oikein kunnolla. On ilmeisesti vähän koulutus tuottanut tuloksia. 

Heinäpaali olikin sitten hieman kinkkisempi tänä aamuna... Paali oli vasten koivun runkoa ja pinnasta jäässä, joten eihän sitä saanut auki kunnolla millään. No siirtymään en suurpaalia saa millään käsivoimin yksin, joten siihen jäi ja siirryin pihaan uuden paalin kimppuun. Josko huomenna koittaisi sitä purkaa ja siirtää päiväsaikaan. Tänään piti aamusta alkaa pirtin lämmitykseen ja muihin sisätöihin.

Kanalassa on nyt ollut rauhallista taas, kun pari viikkoa sitten sieltä poistui kolme kukkoa pakastimeen. Kun kukkoja on liikaa on meno aika hurjaa ja todella rauhatonta. Kanat kiittävät ja siitoskukkokin saa keskittyä olennaiseen. Munia tulee tällä hetkellä kohtalaisen hyvin ja on muutama nuorikkokin alkanut taas munimaan. Ne nuorikoiden ensimmäiset munat ovat aina suloisen pieniä. 

Kanit ovat tällä hetkellä jo vanhoja ja luultavasti tämän kevään aikana joudun ne kaikki laittamaan pois. Kaksi vanhottelee ja yhtä ei voi pitää. En ole ehtinyt kehräämään niiden villoja ja kolmesta tulee niin vähän ettei saa kehräämölle lähetettyä. 

Ensi viikolla on tarkoitus viedä taljoja taas muokkaamoon laitettavaksi ja samalla hakea valmiita pois. Kuvia taljoista tulee heti kun ne saan kotiin. 

Kevättä ja karitsoita odotellen ... 


 - Tarja Holma | Kommentoi Kuulumisia ...
13.01.2018 19:38

Aikaa on vierähtänyt viime pävityksestä, mutta nyt uskoisin, että alkaa nämäkin sivut elää taas ja blogiin tulee kuulumisia useammin. 

Paljon on muuttunut... enää ei ole yhtäkään leonbergiä ja Miina serrakin on vaihtunut kahteen serraan. Mimmi ja Remu vahtivat ja vähän ehkä paimentavatkin meidän laumaamme nykyään. Mimmi on rauhallinen serramaisen arvokas neiti ja Remu on alle vuoden vanha riehakas jokapaikan höylä, joka ottaa ihmiset vastaan suurella riemulla. 

Lampaita on tällä hetkellä 13, kolme pässiä (Sulho, Herra nro 13 ja Gottipässi jonka nimi vielä hakee tuloaan) ja uuhet on pääosin suomenlampaita joista osa on omien lampaiden jälkeläisiä. Yksi gottiuuhikin on mukaan tullut. Gotti = Gotlannin turkislammas

Vuohia on enää viisi, sillä juuri muutama päivä sitten vein kolme viimeiselle matkalleen itkua niellen. Kaikki kolme olivat sellaisia kuttuja joita en enää uskaltanut jättää laumaan, sillä niitä ei enää olisi voinut astuttaa. Päätös ei ollut helppo, vaikkakin yksi oli ilkeä muille, yksi oli jo huonohampainen ja yksi utarevikainen. 

Kissoista on enää Valto ja Tumppu. Leevi muutti pojan luo maatilalle lähikuntaan. Tällä hetkellä nämä suuret hiirikissat majailevat sisällä eikä puhettakaan töihin lähdöstä. Yöt ne nukkuvat sängyssä isännän päällä tai kyljessä ja päivät emännän työhuoneessa. 

Emäntä valmistui tekstiiliartesaaniksi pari vuotta sitten ja edelleen jatkuu villojen parissa työskentely sekä kurssien pito. 


( Päivitetty: 14.01.2018 11:57 )

Kommentoi Karitsoita tulossa ...
18.02.2016 18:28

Kahdeksan uuhta tiineenä ja suurimmalla osalla tulevia karitsoita on isänä gotlannin turkislammas Kusti (Pajukannan Gustaf). Toinen isäpässi on sukuselvä ruskea kainuunharmaa Försti. Suurinmain kaikki karitsat tulevat myyntiin tai niitä voi varata kesälampaiksi jos kiinnostaa. Emät ovat suomenlampaita, kainuunharmaa, ahvenanmaanlammas ja näiden risteytyksiä. Liharotuisia lampaita lampolastamme ei edelleenkään löydy :D

Kesäaikana tulossa kehräys -/huovutus- sekä kasvivärjäyskursseja ja kannattaa kysyä minua myös muualle pitämään kurssia jos tarvetta. Kursseilla pyrin kertomaan myös erilaisista villoista, villalaaduista ja niiden käyttötarkoituksista. 

 

 

 


( Päivitetty: 20.03.2016 10:50 )

Kommentoi Tilaustyö "Nuka"
07.02.2016 10:57

 

 


Kommentoi 08.01.2016 15:56

Tilauksesta villashaaleja/peittoja ym. villatuotteita, sekä huovutettuja muotokuvia lemmikeistä 

puh. 0503597072 tai s-posti holma.tarja@gmail.com

 


Kommentoi


©2018 Niittymäen elämää - suntuubi.com